Νόστιμη ρεβυθάδα στη γάστρα από τη Σίφνο!
νόστιμη και παραδοσιακή
Τι χρειαζόμαστε: κιλό ρεβίθια
5-6 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μεγάλα
4-6 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό με 1 κ.σ. αλάτι για 8-12 ώρες.
Βάζουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος τα ρεβίθια, το νερό, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4-5 ώρες.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Παραδοσιακά κλείνουμε τη γάστρα με ένα ζυμαράκι που έχουμε φτιάξει με αλεύρι και νερό.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ρίγανη στο ζυμαράκι, αν θέλουμε να το φάμε μετά.
sintagoulis
Via
Τι χρειαζόμαστε: κιλό ρεβίθια
5-6 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μεγάλα
4-6 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό με 1 κ.σ. αλάτι για 8-12 ώρες.
Βάζουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος τα ρεβίθια, το νερό, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4-5 ώρες.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Παραδοσιακά κλείνουμε τη γάστρα με ένα ζυμαράκι που έχουμε φτιάξει με αλεύρι και νερό.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ρίγανη στο ζυμαράκι, αν θέλουμε να το φάμε μετά.
sintagoulis
Via
..
sports news Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Πρόγραμμα TV Live Scores STREAM Εργασία ΥΓΕΊΑ VIDEO ΑΣΤΕΙΑ
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια κρίση τώρα που είμαι άνεργος ;
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια κρίση τώρα που είμαι άνεργος ;
Labels
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :