Οι 12 χρήσεις της σόδας που δεν μπορείς να φανταστείς!

το τενεκεδάκι που έχεις στο ψυγείο και κάθεται, περιμένοντας το βαρυστομάχιασμα

Δεν λέμε για τη μαγειρική σόδα, που ξέρουμε όλοι πλέον ότι είναι θαυματουργή. Λέμε για αυτό το τενεκεδάκι που έχεις στο ψυγείο και κάθεται, περιμένοντας το βαρυστομάχιασμα για να πιάσει δουλειά. Κι όμως! Δεν είναι η μόνη από τις σωτήριες χρήσεις της σόδας. 1.Κάνε τις τηγανίτες και τις βάφλες αφράτες: Αν σου αρέσουν αφράτες, αντικατάστησε με σόδα το νερό που χρειάζεσαι για τις συνταγές σου. Θα εκπλαγείς με το πόσο ελαφριές θα είναι. 2.Αναζωογόνησε τα φυτά σου: Χρησιμοποίησε τη σόδα για να ποτίσεις τα φυτά του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου σας. Θα βοηθήσει τα φυτά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Για μέγιστο όφελος, κάντο περίπου μία φορά την εβδομάδα. 3.Βγάλε λεκέδες από ύφασμα: Καθάρισε λεκέδες γράσου από ύφασμα. Ρίξε σόδα πάνω στο λεκέ και τρίψε απαλά. Τρίψε πιο δυναμικά για να αφαιρέσεις λεκέδες σε χαλιά ή λιγότερο για ευαίσθητα ρούχα.

4.Καθάρισε στρείδια: Αν αγαπάς τα στρείδια, αλλά δυσκολεύεσαι να τα ρουφήξεις, δοκίμασε να τα μουλιάσεις σε σόδα προηγουμένως. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να ανοίξουν. 5.Καθάρισε πετράδια: Μούλιασε τα διαμάντια σου, τα ρουμπίνια, τα ζαφείρια, τα σμαράγδια στη σόδα για να τους δώσεις λάμψη. Απλά άφησέ τα σε ένα ποτήρι με σόδα για μια νύχτα. 6.Καθάρισε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου: Φύλαξε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με σόδα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Χρησιμοποίησέ το για να να αφαιρέσεις τις κουτσουλιές των πουλιών και λιπαρούς λεκέδες από το παρμπρίζ. 7.Βγάλε το πράσινο από τα μαλλιά σου: Αν τα ξανθά μαλλιά σου έγιναν πράσινα από το χλώριο της πισίνας μην πανικοβληθείς. Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με σόδα και θα επανέλθει στο αρχικό του χρώμα. 8.Για το στομάχι: Όχι μόνο αν έφαγες πολύ, αλλά και για το ανακάτεμα που νιώθεις την επόμενη μέρα του hangover. 9.Καθάρισε πάγκους: Ρίξε σόδα απευθείας σε επιφάνειες ανοξείδωτου χάλυβα νεροχύτες. Σκούπισε με ένα μαλακό πανί, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και σκούπισε. Για να καθαρίσεις φωτιστικά από πορσελάνη, απλά ρίξε σόδα πάνω τους και σκούπισε με ένα μαλακό πανί. Δεν χρειάζεται να βάλεις σαπούνι ή να ξεπλύνεις. Καθάρισε το εσωτερικό του ψυγείου σου με ένα ασθενές διάλυμα σόδας και λίγο αλατιού. 10.Διώξε τη σκουριά: Για να χαλαρώσεις σκουριασμένες βίδες και παξιμάδια που έχουν σκουριάσει, ρίξε λίγη σόδα πάνω τους. 11.Διώξε λεκέδες ούρων: Αφού απορροφήσεις με χαρτί τη μεγαλύτερη ποσότητα, ρίξε σόδα πάνω στο λεκέ και αμέσως ξανασκούπισε. Η σόδα θα σε απαλλάξει από το λεκέ και θα βοηθήσει να μειωθεί η μυρωδιά. 12.Καθάρισε το τηγάνι: Ρίξε λίγο σόδα στο τηγάνι, ενώ είναι ακόμα ζεστό. Δεν θα αφήσει τα υπολείμματα τροφών να κολλήσουν.

ipop

Via
..




sports news Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Πρόγραμμα TV Live Scores STREAM Εργασία ΥΓΕΊΑ VIDEO ΑΣΤΕΙΑ
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]