Οι 10 κανόνες του καλού ύπνου

Πότε ήταν η τελευταία φορά που απολαύσετε έναν καλό ύπνο; Εάν δεν θυμάστε πότε σας συνέβη τελευταία φορά, μάλλον υπάρχει λόγος. Ο καλός ύπνος...

έχει κι αυτός τους κανόνες του, τους οποίους αν τους ακολουθήσετε θα δείτε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του ύπνου σας.

1. Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα

Έχετε ακούσει την φράση «θα κοιμηθώ όταν πεθάνω;». Σύμφωνα με τις έρευνες, η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θνησιμότητας. Επιπλέον, επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και βάζει σε κίνδυνο την υγεία. Με λίγα λόγια, ο ύπνος πρέπει να είναι προτεραιότητα.

2. Δώστε προσοχή στις συμπεριφορές που οδηγούν στον κακό ύπνο

Το ροχαλητό ή η διαρκής ανησυχία μπορεί αν είναι σημάδι για κάτι πιο σοβαρό. Εάν οι συνήθειες του ύπνου σας ή η συμπεριφορά σας, σας κρατούν ξύπνιους, μιλήστε σε έναν ειδικό.

3. Δημιουργήστε ένα ιδανικό περιβάλλον

Η σωστή θερμοκρασία είναι το κλειδί για τον καλό ύπνο και καλό είναι το περιβάλλον να είναι δροσερό.

4. Κοιμηθείτε όσες ώρες πρέπει

Ο κανόνας των 8 ωρών στον ύπνο δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους, αφού ορισμένοι χρειάζονται περισσότερο ύπνο από άλλους. Το National Sleep Foundation συστήνει 7 με 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ για τους ενήλικες. Από εσάς εξαρτάται να βρείτε τον ιδανικό χρόνο ύπνου.

5. Απομακρύνετε όλες τις οθόνες από το κρεβάτι σας

Δεν είναι η πρώτη φορά που τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι να κόψετε αυτή την κακή συνήθεια του να κάθεστε πάνω από μία οθόνη και να χαζεύετε λίγο πριν κοιμηθείτε.

6. Καθιερώστε μία συγκεκριμένη ώρα ύπνου

Εάν το παρακάνετε όλη την εβδομάδα, πέφτοντας για ύπνο διαφορετικές ώρες, έχοντας υπόψη σας ότι θα τις αναπληρώσετε το Σαββατοκύριακο να έχετε υπόψη σας ότι διαταράσσετε το σύστημα του ύπνου σας και «πειράζετε» το βιολογικό σας ρολόι.

7. Μην πίνετε πριν πέσετε για ύπνο

Μπορεί να νομίζετε ότι ένα ποτηράκι θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, αλλά έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τον ύπνο, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε μέσα στη νύχτα και να μη νιώθετε ξεκούραστοι το πρωί.

8. Μην κάνετε τα πάντα στο κρεβάτι σας

Το κρεβάτι σας πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο για να κοιμάστε και να κάνετε σεξ. Εάν αντιμετωπίζετε το κρεβάτι σας ως χώρο εργασίας, ο εγκέφαλός σας θα το συνδέσει με πληθώρα δραστηριοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο, θα χάσετε τον πραγματικό τους σκοπό.

9. Παρακολουθήστε την απογευματινή σας συμπεριφορά

Φυσικά είναι καλό να κάνετε έναν απογευματινό ύπνο, αλλά ακόμα κι αυτός πρέπει να γίνεται σωστά. Περιορίστε την απογευματινή σας σιέστα στα 20 με 30 λεπτά και πιείτε τον τελευταίο σας καφέ, οκτώ ώρες πριν πέσετε για ύπνο.

10. Σηκωθείτε από το κρεβάτι αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Σε περίπτωση που στριφογυρίζετε στο κρεβάτι σας, μην μείνετε ξαπλωμένοι. Σηκωθείτε λίγο από το κρεβάτι, αλλάξτε δωμάτιο και προσπαθήστε να ΜΗΝ κοιμηθείτε. Μπορεί να σας ακούγεται παράδοξο, αλλά θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την αϋπνία.

Πηγή

Via
..




sports news Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Πρόγραμμα TV Live Scores STREAM Εργασία ΥΓΕΊΑ VIDEO ΑΣΤΕΙΑ
...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]