Χρόνια πολλά… κι αντίο, Ρίμπο!

Σαράντα ένα χρόνια ζωής, 875 επίσημες εμφανίσεις με την φανέλα 14 ομάδων, 416 γκολ και αμέτρητες διακρίσεις, συλλογικές και προσωπικές. Η ζωή του Ριβάλντο σε αριθμούς μοιάζει εξωπραγματική. Για τον ίδιο όμως τίποτα δεν είναι…

αρκετό.

Λα Κορούνια, Μίλαν και Μπαρτσελόνα είναι οι τρεις σταθμοί που απογείωσαν την καριέρα του. Εκεί, που από φτωχός, αδύνατος και… χωρίς δόντια -λόγω των κακώς συνθηκών διαβίωσης στις βραζιλιάνικες φαβέλες- έγινε ο σούπερ σταρ που γνωρίσαμε. Στην Ελλάδα ήρθε για πέντε χρόνια. Αρκετά για να μας χαρίσει αξέχαστες αναμνήσεις. Εκπληκτικές ασίστ. Φοβερά γκολ. Και τρεμάμενα πόδια σε κάθε τερματοφύλακα που τον είχε απέναντι του, έτοιμο για μια ακόμα αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ.

Απ’ το 2004 έως το 2008 χάρισε απίστευτες στιγμές στη χώρα μας. Όπως είχε δηλώσει κι ο ίδιος όμως, η ζωή στην Ελλάδα ήταν διαφορετική. Η αγάπη του κόσμου, παρότι τόσο ασφυκτική που πολλές φορές γυρνούσε… μπούμερανγκ, ήταν κάτι που απολάμβανε στα μέγιστα ο Βραζιλιάνος.

Και παρότι μας αποχαιρέτησε στα 37 -ηλικία που άλλοι αστέρες έχουν πάρει… σύνταξη- ο Ρίμπο συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέχρι έναν ακριβώς μήνα πριν κλείσει τα 42.

Απ’ το 2008 έως το 2010 στο Ουζμπεκιστάν κατέκτησε με την Μπουνιοντκόρ όσους τίτλους είχε βάλει στο… ράφι και με τον Ολυμπιακό. Τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Ακολούθησε η επιστροφή του στη Βραζιλία, μέσω της Σάο Πάουλο, ένα πέρασμα απ’ την Αγκόλα και την Καμπούσκορπ ενώ επέστρεψε στην πατρίδα του για να προσφέρει το… μαγικό αριστερό του στην Σάο Καετάνο.

Η επιστροφή του στη Μόζι Μίριμ -όπου απ»το 2008 είναι και πρόεδρος- συνδυάστηκε με μια απ» τις πιο δυνατές στιγμές στην καριέρα του. Όταν σε ματς κόντρα στην Πιρακικάμπα αγωνίστηκε ως συμπαίκτης με τον γιο του, Ριβαλντίνιο, ενώ δύο μήνες αργότερα ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του.

Η παρουσία του για 10 συνεχόμενα χρόνια στην «Σελεσάο» έχει αφήσει το δικό της στίγμα, με 74 εμφανίσεις και 34 γκολ. Και ενθύμια όπως το παρακάτω… Πηγή: sport-fm.gr

Via
..




 SPOR STORIES
sports news Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Πρόγραμμα TV Live Scores STREAM Εργασία ΥΓΕΊΑ VIDEO ΑΣΤΕΙΑ

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]